Bahreyn halkının “Şeyh İsa Kasım”a destek gösterileri devam ediyor

  • 04 Kasım 2017
  • 1.435 kez görüntülendi.
Bahreyn halkının “Şeyh İsa Kasım”a destek gösterileri devam ediyor

Bahreyn halkı dün Cuma günü akşam saatlerde bu ülkenin tanınmış din alimi Şeyh İsa Kasım’a destek amacıyla tekrar gösteride bulundular.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Bahreyn halkı attıkları sloganlarla, Şeyh İsa Kasım’ın ikametgahı etrafındaki ablukanın kaldırılmasını, ayrıca siyasi tutukluların serbest bırakılmasını istediler.

Bahreyn rejimi geçen yıl Ocak ayından Şeyh İsa kasım’ın vatandaşlığını iptal ederek, bu din aliminin ikametgahı olan ed-Deraz bölgesini güvenlik güçlerince abluka altına almış ve bölgeye giriş ve çıkışları yasaklamıştır.

Öte yandan Al-ı Halife Rejimi hapishanesinde bulunan Bahreyn El-Vefak Partisi Genel Sekreteri Al-ı Halife Rejimi tarafından kendisine yöneltilen yeni suçlamalarla karşı karşıya kaldı.

Bahreyn mahkemesi Şeyh Ali Selman’ı; Bahreyn’de düşmanca eylemde bulunmak, yabancı ülkeler adına casusluk yapmak, düzeni bozmak, ülkenin siyasi ve ekonomik menfaatlerine zarar vermekle suçlamaktadır. Mahkeme ise halen tutuklu bulunan Şeyh Ali Selman’ı bu suçlamalar nedeniyle yeniden hapis cezasına çarptırdı ve bu ceza Şeyh Selman’ın şu anki cezası bittikten sonra uygulanacak.

Bahreyn’in önde gelen Rejim karşıtı siyasi muhalefet partisi el-Vefak Partisi’nin Genel Sekreteri olan ve 1990 yılında sürgün edilen Şeyh Ali Selman 2001 yılında ülkesine geri döndü. Selman, Bahreyn’de 2011 yılındaki inkılab hareketlerinde de el-Vefak Partisi lideri olarak aktif rol aldı.

Bahreyn, 14 Şubat 2011 yılından itibaren halkın Al-i Halife Rejimine karşı ayaklanmalarına şahit olmaktadır.

Bahreynli muhalifler düzenledikleri barışçıl protestolarla; özgürlük, adaletin sağlanması, ayrımcılığın ortadan kalkması ve seçilmiş bir hükümetin iktidara gelmesini istemektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.