Bahreyn Mahkemesi 36 aktivistin vatandaşlığını iptal etti

  • 25 Nisan 2017
  • 1.070 kez görüntülendi.
Bahreyn Mahkemesi 36 aktivistin vatandaşlığını iptal etti

Dikta Bahreyn rejim mahkemesi adilane olmayan mahkeme kararlarına hız kesmeden devam ederken, bu kez de 36 siyasi aktivistin vatandaşlık hakkının iptal etti.

Mehr haber ajansının verdiği haberde, Bahreynli kaynaklar  sözkonusu Bahreynli aktivistlerden üçünün ömür boyu hapis, diğerlerinin de üç yıldan 10 yıla kadar hapis cezalarına çarptırıldıklarını belirttiler.

Dikta rejimin, sözkonusu aktivistleri terörizme destek ve silah taşımaktan suçladığı belirtiliyor.

Bahreyn insan hakları kuruluşları,  Halife rejimi mahkemesinin hükümlerinin komik olduğunu belirterek,  Bahreyn mahkemesinin yargıyı, tek talepleri demokrasi ve adalet olan siyasi aktivistleri takip etmek ve onlara baskı uygulamakta bir araç olarak kullandığını ve uluslararası camianın da tüm bunlara duyarsız kalmasının üzüntü verici olduğunu belirtti.

Bir Bahreyn insan hakları aktivisti de, 36 Bahreynli aktivistten işkence ve baskı altında itiraf alındığını ve itirafların doğru olmadığını belirtti.

Öten yandan Bahreyn insan hakları merkezi  dün yayınladığı bildiride, Bahreynli aktivistleri tutuklama ve işkence etmenin illegal ve uluslararası kurallara aykırı olduğunu belirtti.

Bilindiği gibi Bahreyn 2011 yılından beri, halk ayaklanmalarına sahne olurken, şimdiye kadar binlerce kişi Bahreyn rejimin politikalarına itiraz suçundan tutuklanmış bulunuyor. Bahreyn Batı Asya’nın en küçük ülkesi olmasına rağmen, en çok siyasi tutuklunun bulunduğu ülkedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.