Bahreyn rejimi, Şeyh İsa Kasım’ın ailesinden iki kişiyi tutukladı

  • 26 Haziran 2018
  • 1.488 kez görüntülendi.
Bahreyn rejimi, Şeyh İsa Kasım’ın ailesinden iki kişiyi tutukladı

Bahreyn rejimi askeri güçleri uzun zamandan beri ev hapsinde tutulan Bahreyn halkının dini lideri Şeyh İsa Kasım’ın oğlu ve eniştesini göz altına aldılar.

Son günlerde ev hapsindeki Şeyh İsa Kasım’ın sağlık durumunun kötüleştiğine dair bir takım haberlerin dışarı sızması ardından, Şeyh İsa Kasım’ın ofisi tarafından yapılan açıklamada Şeyh İsa Kasım’ın tedavi için hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Bahreyn rejim güvenlik güçleri, Şeyh İsa Kasım’ı taşıyan ambulansta bulunan Şeyh İsa Kasım’ın oğlu ve eniştesinin hastaneye gitmesine izin verilmeyerk güvenlik güçlerce göz altına aldıkları bildirildi.

Bahreyn rejmi, 2016 yılında Şeyh İsa Kasım hakkında verdiği mahkeme kararında vatandaşlık hakkını iptal etmiş, onun Ed Deraz’daki evini muhasara altına almış, hatta bu bölgede cuma namazı kılınmasını bile yasaklamış bulunuyor. Bahreyn insan hakları kuruluşları yaptıkları son açıklamalarında, Bahreyn rejiminin baskı ve sıkı güvenlik önlemleri sonucu doktorların bu bölgeye gelip Şeyh İsa Kasım’ın tedavisini sürdürebilmelerine imkan olmadığını belirttiler. Bilindiği gibi 14 Şubat 2011’den beri Bahreyn’de hükümet karşıtı halk hareketleri başlamış bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.