Bahreyn’in kiralık polisleri, Şeyh Nemr’ın infazına itiraz eden göstericilere saldırdı

  • 05 Ocak 2016
  • 914 kez görüntülendi.
Bahreyn’in kiralık polisleri, Şeyh Nemr’ın infazına itiraz eden göstericilere saldırdı
Bahreyn halife rejimi güvenlik güçleri dün Şeyh Nemr’ın idam edilmesine itiraz eden göstericilere saldırı düzenledi.

Reuters haber ajansının verdiği habere göre, Bahreyn halkı Arabistanlı din alimi Şeyh Nemr Bakır El Nemr’in Suudi rejimi tarafından infaz edilmesine yönelik dün Maname’de itiraz gösterileri düzenlemesine karşılık rejim güçleri göstericileri dağıtmak amacıyla göz yaşartığı gaz ve misket bombalarıyla karşılık verdiler.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, geçtiğimiz cumartesi günü Suudi rejimi Dışişleri Bakanlığı tarafından Şeyh Nemr’ın idam edilmesi haberinin açıklanması ardından, Maname ve muhtelif bölgelerde, Suudi rejimi aleyhinde kapsamlı itiraz gösterileri düzenlenirken, gösteriler sırasında güvenlik güçleri ve muhalifler arasında çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Görgü tanıkları ayrıca, Maname’nin batısındaki dünkü gösteriler sırasındaki çatışmalarda, suudi rejiminin cinayetleri kınanırken, rejimin devrilmesi yönünde sloganlar atıldığını bildirdiler.

Bilindiği gibi Suudi rejiminin, Arabistanlı din alimi Şeyh Nemr’ı idam etmesi, bölgedeki kargaşaların daha da artmasına neden olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.