Bakan Fazli: İran, ABD’ye karşılık vermeye hazırdır

  • 09 Mayıs 2018
  • 1.295 kez görüntülendi.
Bakan Fazli: İran, ABD’ye karşılık vermeye hazırdır

İran İslam Cumhuriyeti İçişleri Bakanı, ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesine gösterdiği tepkide, İran’ın ABD’ye her türlü karşılık verecek imkanlara sahip olduğunu kaydetti.

İçişleri Bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli bugün bakanlar kurulu toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, İran’ın nükleer anlaşma uyarınca kendi yükümlülüklerini yerine getirirken ABD’nin ahde vefasızlık ettiğini, bu ülkenin güvenilmez olduğunu kaydetti.

Bakan Fazli, Avrupalılar’ın nükleer anlaşmayı korumaya devam etmeleri halinde İran’ın kendi ilişkilerine devam edeceğini belirterek, İran İslam Cumhuriyeti’nin füze ve bölgesel etkinliğinin asla müzakere konusu olmadığını vurguladı.

İran İslami Kültür ve İrşad Bakanı Seyyid Abbas Salihi de, bugün dünyanın hukuken kamuoyu olarak İran’ın yanında dururken, ABD’nin her günkünden daha ziyade izole olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Parlamento Yardımcısı Hüseyinali Emiri de, ABD Başkanı’nın nükleer anlaşmadan çekilme kararının İran halkını daha da birleştirdiğini ifade ederek, Amerika’nın kesinlikle güvenilmez olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.