Bakan Zengene: ABD ile müzakere yok

  • 02 Temmuz 2019
  • 1.145 kez görüntülendi.
Bakan Zengene: ABD ile müzakere yok

Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene OPEC zirvesinde yaptığı konuşmada İran ile Amerika arasında her türlü müzakereyi reddederek, eğer Washington iki ülke arasındaki şartların değişmesini istiyorsa, ilkin İran’a dayattığı yaptırımları kaldırmalıdır, dedi.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da OPEC’in daimi merkezinde üye ülkelerin katılımı ile düzenlenen 176. zirvenin açılışında konuşan Petrol Bakanı Zengene şöyle dedi:

Amerika’nın İran’a dayattığı başta petrol yaptırımları olmak üzere haksız yaptırımları devam ettiğini sürece, iki ülke arasında müzakereden söz etmek beyhude bir iş olur. Ancak yaptırımlar kaldırıldığı takdirde, bu durumda Amerika mevcut şartların değiştiğine şahit olabilir ve biz de bunun karşılığı olarak birçok şey yapabiliriz.

Petrol Bakanı Zengene konuşmasında ayrıca petrol piyasaları siyasileştirilmemesi ve başka ülkelere petrol ihracatını veya ithalatını kısıtlamak üzere baskı aracına dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı.

176. OPEC zirvesi İran Petrol Bakanı Zengene ve diğer üye ülkelerin katılımı ile Pazartesi günü Viyana’da OPEC’in merkezinde açılış yaptı.

Petrol Bakanı Zengene zirve başlamadan önce, OPEC Genel Sekreteri ile görüştü. Bakan Zengene OPEC dışında alınan kararlardan duyduğu kaygıyı dile getirerek, bu tür hareketlerin OPEC’in yok olmasına zemin oluşturacağını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.