Bakıri: Siyonistler müzakere atmosferini bozma peşinde

  • 13 Aralık 2021
  • 393 kez görüntülendi.
Bakıri: Siyonistler müzakere atmosferini bozma peşinde

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve nükleer baş müzakereci Ali Bakıri Keni, siyonistler Viyana’da yürütülen müzakerelerin atmosferini dıştan müdahale ile tahrip etmeye çalıştığını belirtti.

Pazar günü El Meyadin haber kanalına konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve nükleer baş müzakereci Ali Bakıri Keni, Viyana müzakereleri başarılı bir şekilde ilerlediğini, ancak siyonistler yürütülen müzakerelerin atmosferini dıştan müdahale ile tahrip etmeye çalıştığını belirtti.

Son günlerde devam eden müzakerelerde daha çok hızlı bir şekilde anlaşmaya varabilmek için anlaşmazlık konuları ele alındığını kaydeden Bakıri Keni, müzakerelerde Rusya ve Çin’in tutumu İran’ın tutumu ile örtüştüğünü, bu durum Batılı taraflarla anlaşmazlıklarda da aynı olduğunu ifade etti.

Bakıri Keni, İran İslam Cumhuriyeti kendi iradesi ile müzakerelere katıldığını ve hiç bir zorlama söz konusu olmadığını, karşı taraftan da müzakerelere mantıklı bir şekilde yaklaşmasını ve anlaşmazlıkları gidermek için inisiyatifleri olmasını beklediklerini kaydetti.

Bakıri Keni şöyle ekledi:

Biz bu turda Amerikalıların davranışları hakkında ön yargıda bulunmuyoruz. Biz onların bu turda yeni tutumunu görmek ve ona göre yargıda bulunmak istiyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.