Ban Ki-mon: Filistin’in UCM ÃœyeliÄŸi 1 Nisan’da BaÅŸlayacak…

  • 07 Ocak 2015
  • 936 kez görüntülendi.
Ban Ki-mon: Filistin’in UCM ÃœyeliÄŸi 1 Nisan’da BaÅŸlayacak…

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mon, Filistin’in resmi üyelik için gerekli belgeleri sunduktan sonra Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne önümüzdeki Nisan ayının 1’inde üye olacağını söyledi.

Filistin’in Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne üyeliÄŸinin resmi olarak tamamlanmasının ardından iÅŸgal güçlerinin Filistinlilere yönelik iÅŸlediÄŸi savaÅŸ suçları hakkında UCM’de dava açılabilecek.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mon tarafından imzalanan ve dün gece geç saatlerde Roma SözleÅŸmesi internet sitesinde yayınlanan bildiride, Filistin Devleti için sistemin 1 Nisan 2015’ten itibaren uygulamaya geçeceÄŸi ifade edildi.

Filistin Yönetimi, BM Güvenlik Konseyi’nde iÅŸgalin sona erdirilmesi ve 2017’de bağımsız Filistin devletinin kurulmasıyla ilgili karar tasarısının reddedilmesinin ardından UCM’ye üyelikle ilgili resmi baÅŸvuru belgelerini geçen hafta teslim etmiÅŸti.

Filistin Ä°nsan Hakları Merkezi Müdürü Raci Es-Surani de Filistin Enformasyon Merkezi’ne verdiÄŸi röportajda, Filistin Yönetimi’nin rolünün Roma SözleÅŸmesi’ni imzalamasıyla sona erdiÄŸini ve bundan sonra UCM’de dava açmak için avukatlara ve insan hakları kuruluÅŸlarına görev düştüğünü belirtmiÅŸti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.