Barışçıl Gösteriye Müdahale Eden İşgal Güçleri Kadın Göstericiyi Yaraladı

  • 08 Ocak 2018
  • 908 kez görüntülendi.
Barışçıl Gösteriye Müdahale Eden İşgal Güçleri Kadın Göstericiyi Yaraladı

Kudüs’ün Babu’l-Amud semtinde dün (7 Ocak Pazar) ikindi saatlerinde yaralı kadın esir İsra Ceabis’e destek için düzenlenen barışçıl gösteriye müdahale eden işgal güçleri Kudüslü bir kadını yaraladı.

İşgal zindanlarında 11 yıl hapse mahkum edilen yaralı kadın esire destek gösterisine katılan kadın göstericilerin Hıristiyanların bayramı dolayısıyla çam ağacı süsledikleri ifade edildi.

Gösteriye katılan kadınlardan biri Filistin Tv muhabirinin yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Kadın esir İsra Ceabis ile dayanışma için barışçıl gösteri düzenliyor, işgal rejimi aleyhine slogan atıp Filistin bayrakları sallıyorduk. İşgal güçleri birden üzerimize saldırdı ve gösterici kadınları bölgeden uzaklaştırdı.”

İşgal güçlerinin kadınların ellerindeki Filistin bayraklarını aldığı ve bu sırada bir kadın göstericinin hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

Filistin Tv muhabiri, işgal güçlerinin gazetecileri bölgeden uzaklaştırdığını ve gösteriyi takip etmelerine izin vermediğini söyledi.

İşgal güçleri evli ve bir çocuk annesi 37 yaşındaki İsra Ceabis’i 11 Ekim 2015’de aracı kontrol noktasında alev alıp vücudunda yanıklar meydana geldikten sonra gözaltına aldı.

Uzun süre hastanede tedavi gören Ceabis, otomobiliyle işgal askerlerine yönelik eylem girişiminde bulunduğu iddiasıyla 11 yıl hapse mahkum edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.