Başkumandan İmam Hamanei: Savaş çıkmaması için güçlü olmalıyız

  • 08 Şubat 2020
  • 1.228 kez görüntülendi.
Başkumandan İmam Hamanei: Savaş çıkmaması için güçlü olmalıyız

İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Başkumandanı Ayetullah Hamanei, savunma dahil her alanda İran’ın güçlenmesi gerektiğinin altını çizerek, “savaş çıkmaması ve tehditlerin son bulması için güçlenmek zorundayız.” diye konuştu.

İran Ordusu Hava Kuvvetleri komutanları ve personelini kabul eden Ayetullah Hamanei, zayıf olmanın düşmanı harekete geçirmeye yönelteceğini belirterek, “Biz hiçbir ülke ve milleti tehdit etmek peşinde değiliz, amacımız ülke güvenliğini korumak ve tehdidi önlemektir.” ifadelerini kullandı.

İslam İnkılabı Rehberi, Silahlı Kuvvetleri’ne, muhtelif alanlarda kendi savunma bünyesini güçlendirmek, önemli işleri ileri götürmek ve potansiyel ve imkanlardan azami derece yararlanmak için çabada bulunma tavsiyesinde bulunarak, ABD’nin önceki başkanlarının bu rejimin şeytani yolunu kılıf içinde takip ederken, bugün Amerikalılar’ın sapkınlığı, savaş çığırtkanlığı, provokatörlüğü ve başkalarının varlığına göz dikmelerinin açık şekilde ortada olduğunu, İran milletinin düşmanlarının bu batıl yolunun mutlaka yenilgiye mahkum olduğunu kaydetti.

ABD’nin İran’a karşı yaptırımlarına dikkat çeken Başkumandan, tehditlerin fırsata dönüşeceğini, canice bir hareket sayılan yaptırımın ülkenin petrol bağımlılığından kurtulması ve birçok sorunun çözümüne yol açabileceğini belirtti.

Ayetullah Hamanei beyanatına şöyle devam etti: Ancak, Amerikan yöneticileri arasındaki bazı akıllı kişiler, “bunun farkında olup, İran’ın petrolsüz ekonomi deneyimini yaşamaması gerektiğini, bu nedenle İran ekonomisinin petrol parasından tamamen kopmaması için yolu açık bırakmalıyız”, diyorlar ki ekonomi yetkilileri dahil ülke yetkilileri bu hususa karşı uyanık olmalılar.

Düşmanların araç ve yöntemlerinin çetrefil hal almasına da değinen İslam İnkılabı Rehberi, buna karşı İran İslam Cumhuriyeti’nin yöntemleri de, düşmanı tamamen güçsüz bırakabilecek ve ülkenin stratejik derinliğini temin edecek şekilde geçmiştekinden daha fazla çetrefileştiğini beyan etti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.