Başkumandan: Silahlı Kuvvetlerin güçlendirilmesi, tehlikelere karşı milleti koruyor

  • 03 Aralık 2017
  • 1.387 kez görüntülendi.
Başkumandan: Silahlı Kuvvetlerin güçlendirilmesi, tehlikelere karşı milleti koruyor

İran Silahlı Kuvvetleri Başkumandanı Ayetullah Hamanei, düşmanların İran halkı ve İslam nizamı ile bitmeyen husumetlerine işaretle, bu düşmanlıkla mücadelenin Silahlı Kuvvetleri’nin kabiliyet ve gücünün takviye edilmesi ve dayanıklılığına bağlı olduğunu vurguladı.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei, bugün öğlen saatlerinde Malik Eşter Festivali’nde dereceye giren isimler ile İran Silahlı Kuvvetleri komutanlarını kabul etti.
Başkumandan İmam Seyyid Ali Hamanei, bugün öğlen saatlerinde Malik Eşter Festivali’nde öne çıkan isimler ile İran Silahlı Kuvvetleri komutanları ile yaptığı görüşmede düşmanların İran milletiyle İslami nizamına karşı ortaya koyduğu husumetiyle nefretinin bitmek bilmediğini gösterdiğini, bunlara karşılık vermenin yollarından birinin silahlı kuvvetlerinin güçlenmesinin artan biçimde süregelmesi olduğunu belirterek şöyle buyurdu: Silahlı Kuvvetlerimiz halihazırda milletin düşman karşısındaki korunmasını güvence altına almak için düşünce, bilim, kararlılık ve irade açılarından en iyi insan güçlerine ihtiyaç duymaktadır.
İslam İnkılabı Rehberi, Emirel-Müminin Ali -as-‘ın yareni ve komutanlarından Malik Eşter isminin söz konusu festivale verilmesini öğretici olarak niteledi, Malik Eşter’in “basiret ve doğru yolu bilmek”, “kararlı irade”, “mücadele için hazırlıklı olmak ve sorumluluk duymak”, “cesaret ve komuta gücü” ile birlikte “maneviyat, ibadet, takva ve mütevazilik”te örnek olduğunu, İran Silahlı Kuvvetleri’nin başkalarından ziyade, bu yüksek hali ruhiye-yi kendilerinden takviye etmeleri gerektiğinin altını çizdi.
Malik Eşter Festivali vasıtasıyla Silahlı Kuvvetleri’n insani kaynaklar alanında kaydettiği ileriye yönelik hareketliliğinin daha da derinleşmesi dolayısıyla mutluluğunu dile getiren İnkılap Rehberi, “Başarılara öncülük etmek için ileriye dönük gelişme hareketinin durmadan devam ettirilmesi gerekiyor, böylece görevde bulunduğunuz herhangi bir pozisyonda aralıksız bir çaba sarf etmelisiniz” beyanatında bulundu.
İslam İnkılabı Rehberi’nin beyanatından önce konuşma yapan İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, direniş ekseninin ulaştığı onur verici zaferlerini takdir ederek şöyle dedi: 8. Malik Eşter Festivali’nde Silahlı Kuvvetler’in 52 komutanı seçilip tanıtıldı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.