Batı Asya meseleleri uzmanı: Amerika ve Arabistan, Irak seçimlerinde yenilgiye uğradı

  • 16 Mayıs 2018
  • 1.240 kez görüntülendi.
Batı Asya meseleleri uzmanı: Amerika ve Arabistan, Irak seçimlerinde yenilgiye uğradı

İran’lı batı Asya meseleleri uzmanı Muhammed Ali Muhtedi, bazı ülkelerin Irak parlamento seçimlerine müdahalesine değindiği açıklamasında, Amerika ve Suud rejiminin Irak seçimlerinde tefrika oluşturmaya yönelik yoğun çaba gösterdiğini ancak bu işte başarılı olamadığını söyledi.

Amerika’nın Irak ve bölgeye yönelik müdahaleci siyasetlerine değinen Muhtedi, ” Amerika Irak’ı parçalamak istiyordu, bu yüzden Suud rejiminin desteğiyle IŞİD’i nemalandırdılar, ancak Irak halkı Amerika’lı işgalciler karşısında direndiler ve bu yüzden Amerika ve Suud rejiminin desteklediği şahıslar, Irak seçimlerinde hezimete uğradılar.”diye kaydetti.

Bölgede vuku bulan tüm savaşların Siyonist rejimin güvenliğinin korunması için gerçekleştiğini kaydeden uzman, Amerika ve Suud rejiminin bölgedeki direniş halkalarını ortadan kaldırmak istediği, ancak bu işte başarılı olamadığını söyledi.

Muhtedi açıklamasının devamında Amerika ve Suud rejiminin bölgede fitne çıkarmak amacıyla Müslümanlar arasında tefrika oluşturmaya çalıştığını kaydederek, Al-i Suud rejiminin Amerika’nın bölgeye yönelik siyasetlerinin finansörü olduğunu sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.