Batı Şeria’da Halk Siyonistlere Karşı Saldırılar Başlattı: Son 24 saat içerisinde 3 Filistinli şehid oldu

  • 01 Ağustos 2015
  • 741 kez görüntülendi.
Batı Şeria’da Halk Siyonistlere Karşı Saldırılar Başlattı: Son 24 saat içerisinde 3 Filistinli şehid oldu

Siyonist çetelerin Filistinli Devabişe ailesinin evini yakıp 18 aylık bebeği şehit etmeleri üzerine dün Batı Yaka’nın Ramallah şehrinin kuzeyine düşen Birzeit ve Attara beldeleri arasındaki askeri geçiş noktasında meydana gelen şiddetli çatışmalarda ağır yaralan Filistinli genç Leys Fadl El-Halidi’nin (17) bugün şehit olduğu belirtildi. Leys El-Halidi’nin şehit olmasıyla son 24 saat içinde şehit olan Filistinli sayısı 3’e yükseldi.

Yerel kaynakların belirttiğine göre Cefna köyünde ailesiyle birlikte oturan Leys El-Halidi, El-Celzun Mülteci Kampı’nda dünyaya geldi. Babası Fadl El-Halidi ise eski esirlerden ve Birzeit Üniversitesi’nde öğrenci işlerinden sorumlu dekan yardımcısı.

Filistinli bebek Ali Devabişe’nin hunharca katledilmesi üzerine dün Attara askeri geçiş noktasında meydana gelen çatışmalarda Siyonist keskin nişancının ateş açması sonucu göğsünden yaralanan ve hastaneye kaldırılan Leys El-Halidi bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Filistinli genç, iki ay önce de çıkan çatışmalarda yine yaralanmış ve hastanede tedavi görmüştü.

Diğer taraftan Leys’in şehit olması üzerine taziye mesajı yayınlayan Batı Yaka’daki Hamas hareketi, Leys’in Filistinli bebeğin katledilmesine ve Mescidi Aksa’nın saldırıya uğramasına tepki olarak yapılan gösterilerde şehit olduğunu belirtti.

Hamas hareketi yaptığı açıklamada, Filistinli genç şehit El-Halidi’nin canını şehit bebek ve Mescidi Aksa için verdiğini ifade etti.

Filistin halkının şehitlerin yolunda yürümeyi ve direnişe bağlılığını sürdüreceğini bir kez daha hatırlatan Hamas, işgalciler Filistin topraklarından çıkıncaya kadar şehit kanlarına vefalı kalacaklarını ve şehitlerin yolunu izleyeceklerini hatırlattı.

Özelde El-Halidi’nin ailesine, genelde ise El-Celzum Mülteci Kampı sakinlerine taziye dileklerini il

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.