Batı Ülkelerinin Komploları Karşısında Suriye’nin Direnişi Dengeleri Değiştirdi

  • 11 Temmuz 2017
  • 1.431 kez görüntülendi.
Batı Ülkelerinin Komploları Karşısında Suriye’nin Direnişi Dengeleri Değiştirdi

Benise Şaban daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: Bölgedeki terörist gruplar Amerika ve İsrail’in planını uygulamaya çalışıyor.

Benise Şaban el-Meyadin haber ajansının internet sitesinde yazdığı “Kurtuluş yolu” başlıklı makalesinde ayrıca şu ifadeleri kullandı: Medya kanalları gümbür gümbür Musul’un kurtarılmasının sevincini yaşıyor, insan IŞİD terör örgütünün ve Amerikan uçaklarının en eski tarihi bölgeye yaptıkları saldırılar sonucu meydana gelen hasarları gördüğünde rahatsız oluyor. Arap ülkelerinin mevcut durumları Batı ülkelerinin İsrail, Amerika ve onların IŞİD, el-Nusra ve İhvanul-Muslimiyn gibi maşalarının eliyle Irak, Suriye, Yemen, Libya, Mısır, Lübnan, Bahreyn ve Tunus’ta yaptıkları eylemlerin birbirinden hiçbir farkı bulunmadığını görüyor.

Benise Şaban daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: Katar ve Arabistan arasındaki mevcut kriz ve beraberindeki çekişme bölgede ve uluslararası alanda yer edinme gücüne sahip olamamaları amacıyla Arapların tarihsel, dini ve milli servetlerini yok etmek içindir. Suriye karşıtı bu savaştaki hedef, Arapların Filistin, Golan ve Lübnan’daki haklarını savunan son Arap ülkesini yok etmekti. Ancak Suriye’nin sağlam duruşu ve müttefiklerinin desteği tüm bu hesapların değişmesine neden oldu. Tüm bu yıkımlar nedeniyle kan ağlıyor olsak da ancak Rusya, İran, Irak, Suriye ve Lübnan Hizbullahı’nın güçlenmesinden dolayı mutluyuz ve bugün bu ülkeler tehlikeli komplolar karşısında daha bilinçlidirler. Rusya sömürge kabusunu Suriye’den uzaklaştırmak için 8 kez veto hakkını kullandı ve Moskova bugün Suriye ve Batı Asya konusunda caydırıcı politikaları olan önde gelen ülkedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.