Batı ve Amerika radikalizmi kendi çıkarları doğrultusunda güçlendirdi

  • 09 Ağustos 2015
  • 801 kez görüntülendi.
Batı ve Amerika radikalizmi kendi çıkarları doğrultusunda güçlendirdi

İslami Şura Meclisi Başkanı’nın Uluslararası İşlerden Sorumlu Başdanışmanı Hüseyin Şeyhülislam, “Batı ve Amerika radikalizmi kendi çıkarları doğrultusunda güçlendirdi” dedi.

İslami Şura Meclisi Başkanı’nın Uluslararası İşlerden Sorumlu Başdanışmanı Hüseyn Şeyhülislam bir heyet başkanlığında İran’a gelen Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi’nin üyesi Bayn Çaulu’yu kabul ettiği görüşmede İran İslam Cumhuriyeti’nin hükümet yapısını anlatarak “Rahemtli İmam Humeyni’nin (ra) düşüncesi İran halkının izzeti ve İslami öğretilerin doğrultusundaydı. İmam Humeyni (ra) bu yolda kıyam ederek İran milletine İslam’a dayalı bir özgürlük ve istiklal hediye etti” dedi.

Ortadoğu’nun en önemli sorunlarından birinin radikalizm olduğuna değinen Hüseyn Şeyhülislam, “Bu aşırı anlayışların tehlikesi şu an Çin’i ilgilendirmeyebilir, ancak genel anlamda mevcut radikal anlayışlar bütün dünyayı tehdit ediyor. Radikalizm Ortadoğu’da artık terörizme dönüşmüştür ve biz şimdi bu durumu Irak ve Suriye’de açıkça görmekteyiz. Irak ve Suriye’deki teröristler hükümet ve halkın yenilmesini istiyorlar” diye ekledi.

İslami Şura Meclisi Başkanı’nın Uluslararası İşlerden Sorumlu Başdanışmanı Hüseyn Şeyhülislam açıklamasının sonunda ise “Radikalizmi Afganistan’da ortaya çıkaran İngiltere ve Amerika şimdi ise bu anlayışla mücadele ettiklerini iddia ediyor. Batı ve Amerika radikalizmi kendi çıkarları doğrultusunda güçlendirdi. Radikalizmi ortaya çıkaranlar bilmeliler ki bu durum aşırı çevreler arasında bir anlayış ve inanç haline gelerek sonunda kendilerinin başına bela olacaktır” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.