Batı Yaka Güvenlik Birimleri Fetih Milletvekillerinin Sekreterini Gözaltına Aldı…

  • 18 Şubat 2015
  • 725 kez görüntülendi.
Batı Yaka Güvenlik Birimleri Fetih Milletvekillerinin Sekreterini Gözaltına Aldı…

Fetih Hareketi milletvekilleri Alâ Yaği ve Macid Ebu Şemmale, Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin sekreterleri Hazım Et-Tatar’ı evine baskın düzenleyerek gözaltına almasını kınadı.

Milletvekilleri, Et-Tatar’ın gözaltına alınmasının Gazze Şeridi’ni ve evlatlarını hedef alma ve bölgecilik politikasının devamı niteliğinde olduğunu ve kişisel nedenlerle bu politikanın güçlendirildiğini söyledi.

Fetih milletvekilleri Yaği ve Ebu Şemmale bugün (18 Şubat Çarşamba) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride milletvekilleri, hukuka, kanunlara ve ahlaki değerlere aykırı olan bu politikayı tamamen reddettiklerini açıkladı.

Milletvekilleri Alâ Yaği ve Macid Ebu Şemmale, Filistin Yönetimi’ne çağrıda bulunarak Fetih Hareketi üyeleri arasında sadece daha çok çözülmeye yol açacak bu tür ihlallere son verilmesini istedi ve güvenlik birimlerinin milletvekillerinin her şeyini hukuka aykırı bir şekilde izlemesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Bildiride, Batı Yaka ve Gazze Şeridi’nde Fetih Hareketi içinde yaşanan ihlallerden bu tür ihlaller karşısında sessiz kalan herkesin de sorumlu olduğu dile getirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.