Batı Yaka Güvenlik Birimleri Hamas Üyesi İki Kişiyi Gözaltına Aldı

  • 09 Nisan 2015
  • 775 kez görüntülendi.
Batı Yaka Güvenlik Birimleri Hamas Üyesi İki Kişiyi Gözaltına Aldı

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri Batı Yaka’da İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerine ve üyelerine yönelik baskılarını sürdürüyor.

Filistin Yönetimi güvenlik birimleri, Nablus ve El-Halil’de Hamas üyesi iki kişiyi gözaltına alırken, Tulkerem ve Kalkiliya’da da hareket üyesi iki kişiyi ifade vermeye çağırdı.

Nablus vilayetinde Koruyucu Güvenlik birimi 29 yaşındaki Mustafa Sayil Safedi’yi Urif beldesindeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

El-Halil vilayetinde de Genel İstihbarat birimi Beyt Kahil beldesi sakinlerinden El-Halil Üniversitesi öğrencisi Hamza Ez-Zuhur’u gözaltına aldı. Ez-Zuhur’un işgal zindanlarında yatan eski esirlerden olduğu ve daha önce de siyasi nedenlerle gözaltına alındığı ifade edildi.

Filistin Yönetimi güvenlik birimleri Tulkerem’de işgal zindanlarından serbest bırakılmasının üzerinden henüz bir ay geçmeyen eski esir Enes Raddad’ı ifade vermeye çağırırken, Koruyucu Güvenlik birimi de Kalkiliya’da İslami Kulüp Yönetim Kurulu Başkanı Müeyyid Şüreym’i ifade vermeye çağırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.