Batı Yaka’nın Cenin Vilayetinde Filistinli Gençlerle Siyonist İşgal Güçleri Arasında Çatışmalar Yaşandı…

  • 31 Aralık 2014
  • 810 kez görüntülendi.
Batı Yaka’nın Cenin Vilayetinde Filistinli Gençlerle Siyonist İşgal Güçleri Arasında Çatışmalar Yaşandı…

Batı Yaka’nın kuzeyinde yer alan Cenin vilayetinin Zebabide beldesinde bugün (31 Aralık Çarşamba) ikindi vakitlerinde Filistinli gençlerle işgalci askerler arasında çatışmalar olduğu, gençlerden bazılarının yaralandığı haber verildi. Çatışmaların işgalci askerlerin adı geçen beldeye baskın düzenlemeleri ve bazı üniversiteli gençlerin evlerini kuşatmaya almaları üzerine başladığı haber verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre işgal güçleri 11 askeri araçla Zebabide beldesine baskın düzenledi. Bu beldede bulunan Arap Amerikan Üniversitesi öğrencilerinin kaldığı bir evi kuşatmaya aldılar. Civardaki gençlerin işgalci saldırganlara tepki göstermeleri üzerine de işgalci askerler tepki gösteren gençlerin üzerine yoğun bir şekilde gaz bombası atmaya başladılar. Atılan gaz bombaları birçok gencin tehlikeli bir şekilde etkilenmesine neden oldu.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri daha sonra kuşatmaya aldıkları evin içine baskın düzenledi ve kendilerini taşlayan gençlerin üzerine binanın içinden ateş etmeye başladılar. Gençler ise işgalci askerleri taşlamaya devam ettiler.

Haberin verildiği saatte olayların devam ettiği bildirildi. İşgalci askerlerin gerginlik yüzünden olayların vuku bulduğu beldeye giriş çıkışları da engelledikleri ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.