Batı Yakanın Duma köyünde Filistinli gençlerle siyonist güçler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı

  • 02 Ağustos 2015
  • 888 kez görüntülendi.
Batı Yakanın Duma köyünde Filistinli gençlerle siyonist güçler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı

Siyonist çetelerin ev yakıp cinayet işledikleri Nablus’un Duma köyünde dün ikindiden sonra işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan şiddetli çatışmalarda onlarca kişinin yaralandığı belirtildi.

Kaynakların çatışmalarla ilgili olarak verdiği bilgide, dün ikindiden sonra meydana gelen şiddetli çatışmalarda işgal güçlerinin Filistinli gençleri dağıtmak için yoğun bir şekilde plastik mermi, gözyaşartıcı bomba ve ses bombası kullanması sonucu onlarca kişinin yaralandığını ifade etti.

Kaynakların verdiği bilginin devamında, çatışmaların hâlâ sürdüğünü ve köyde havanın gergin olduğunu söyledi.

Diğer taraftan çatışmalarla ilgili olarak konuşan yerleşke dosyasından sorumlu Filistinli yetkili Ğassan Dağles, bugünkü çatışmaların Filistinli gençlerin Siyonist çetelerin dün Filistinli aileyi yakmasını protesto etmek istemeleri üzerine çıktığını belirtti.

Dağles, köyün girişinde bulunan işgal askerlerinin gençleri engellemek isteyip tartaklamaya başlamalarıyla çatışmaların şiddetlendiğini, gençleri dağıtmakta zorlanan işgal askerlerinin gençlerin üzerine gözyaşartıcı bomba, ses bombası ve plastik mermi yağdırdıklarını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.