Batılı Ãœlkeler Afrika’ya Yaptıkları Yardımın Fazlasını Afrika’dan Tekrar Geri Alıyorlar…

  • 03 Ocak 2015
  • 740 kez görüntülendi.
Batılı Ãœlkeler Afrika’ya Yaptıkları Yardımın Fazlasını Afrika’dan Tekrar Geri Alıyorlar…

Batılı ülkeler, Afrika’ya kaşıkla yardım dağıtırken, Afrika ülkelerinin zengin yeraltı kaynaklarını kepçeyle alıyor. BaÅŸta Ä°ngiltere olmak üzere birçok batılı ülkenin yardım adı altında Afrika ülkelerinin yeraltı kaynaklarını talan ettiÄŸini ortaya koyan bir rapor yayınlandı.
Guardian’da yer alan habere göre, dünya üzerinde faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluÅŸunun imzasıyla yayınlanan raporda, birçok batılı ülkenin Afrika ülkelerini kullanarak her yıl en az 60 milyar dolar kazanç elde ettiÄŸi belirtiliyor. Bu gelirin elde edilmesi için birçok dolambaçlı yöntemin kullanıldığı belirtiliyor. Bu yöntemlerin başında Afrika ülkelerine yapılan yardımlar geliyor. Batılı ülkelerin Afrika’ya yaptığı yardımı kat kat fazlasıyla geri aldığı yöntemleriyle birlikte anlatılıyor.
AFRİKA HER YIL 60 MİLYAR DOLAR AÇIK VERİYOR
Raporda, batılı ülkelerin Afrika’ya her yıl kalkınma yardımı ve borç adı altında 134 milyar dolar para gönderdiÄŸi belirtiliyor. Aynı ülkelerin Afrika’dan baÅŸta vergi kaçakçılığı olmak üzere birçok dolambaçlı yolu kullanarak her yıl elde ettiÄŸi gelirinse 192 milyar dolar olduÄŸu kaydediliyor.
Afrika’ya batıdan gelen miktar 134 milyar dolar, çıkansa 192 milyar dolar olarak ifade ediliyor. Aradaki farksa 58 milyar dolar. Afrika’nın her yıl bu ÅŸekilde, yardım alıyormuÅŸ gibi sömürüldüğü belirtiliyor.
Afrika’ya yardım adı altında gönderilen yıllık miktar 30 milyar dolar olarak ifade ediliyor. Yardımı gönderen ülkelerinse Afrika’dan aynı yıl içerisinde aldığı para bu miktarın altı katından fazla. Batılı ülkeler Afrika’ya gönderdiÄŸi diÄŸer parayı ise borç olarak veriyor ve faiziyle geri alıyor. Afrika ülkelerinin batıya her yıl ödediÄŸi borç taksitinin 21 milyar dolar olduÄŸu belirtiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.