Bazılarının Münih’teki Konumları Netanyahu’nun Irak ve Suriye Savaşındaki Yenilgisinden Kaynaklanmaktadır

  • 25 Şubat 2017
  • 1.275 kez görüntülendi.
Bazılarının Münih’teki Konumları Netanyahu’nun Irak ve Suriye Savaşındaki Yenilgisinden Kaynaklanmaktadır

Tümgeneral Yahya Rahim Safavi, Tesnim Haber Ajansına verdiği röportajda; bölgede meydana gelen son olaylara ve bazı ülkelerin Münih toplantısındaki konumuna işaret ederek şu açıklamalarda bulundu: İran İslam Cumhuriyeti Batı Asya’da bir bölge gücü unvanıyla, bölgede emniyet ve istikrarın sağlanması için çalışmaktadır ve bu iş için gerekli harcamayı yapmaktadır yine Irak, Suriye ve Rusya koalisyonuyla birlikte bölge halkının emniyetini sağlama yolunda ilerlemektedir.

Yahya Rahim Safavi açıklamalarının devamında; İran’ın bölgede terörizmle mücadeledeki rolüne işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü: İran bölgede bulunan teröristlere ve bölgeyi emniyetsiz hale getirenlere karşı savaşında başarılı olmuş ve İran’ın Irak ve Suriye’de güvenliği sağlama başarısı IŞİD’in kurucularının öfkesine neden olmuştur.

Tümgeneral Safavi ayrıca şunları söyledi: Bugün IŞİD’e ideolojilerini verenler, bu örgütü silahlandıranlar, sınırlarını bu örgüte tahsis edenler ve El-Bab’ı işgal edenler İran’ın sadece bölge halkı için güvenliği sağlamaya çalıştığını çok iyi biliyorlar.

Rahim Safavi sözlerinin devamında, bölgedeki İslam ülkelerinde istikrarsızlık oluşturmanın amacının Siyonist Rejim’in güvenliğini sağlamak olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: Şüphesiz direniş eksenindeki ülkelerin altyapısını bozmak, Amerikalıların ve Siyonistlerin stratejisidir. Bugün bölge halkı Amerikalıların ve Siyonistlerin neyin peşinde olduğunu çok iyi biliyor.

Tümgeneral Rahim Safavi: Biz, bölgede güvensizlik oluşturmaya çalışan tekfircilere karşı bölgedeki halkın güvenliğini sağlamak ve ülkelerin bölünmesinin önüne geçmek konularında düşünen tüm ülkelerin İran İslam Cumhuriyeti koalisyonu ile işbirliği yaparak, çürümüş düşüncelerle ‘öyle ki bu düşüncelerle hiçbir yere varılamamaktadır’ mücadele etmelerini ümit ediyoruz.

Safavi açıklamalarının sonunda bazı ülkelere Münih toplantısında ayrılan yerle ilgili olarak şunları söyledi: Durum şundan ibarettir; Amerika, Siyonistler, Türkiye, Katar ve Arabistan’ın Suriye ve Irak’taki vekâlet savaşları yenilgiyle sonuçlandı ve bazı ülkelerin Münih toplantısındaki ham konumları bu yenilgiden kaynaklanmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.