Bedir Komutanı Hadi Amiri: “İmam Hamaney İran’ın değil, Tüm İslam aleminin Rehberidir…

  • 26 Şubat 2015
  • 1.093 kez görüntülendi.
Bedir Komutanı Hadi Amiri: “İmam Hamaney İran’ın değil, Tüm İslam aleminin Rehberidir…

Bedir Hareketi’nin Komutanı Hadi el-Amiri, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, “Biz çoğunluk olarak İmam Hamaney’in İslami bir lider olarak gerekli olan tüm şartlara sahip olduğuna inanıyoruz. O, sadece İran’ın Rehberi değildir, İslam Ümmeti’nin de Rehberi’dir, ben böyle düşünüyorum ve bununla gurur duyuyorum” dedi.

Bu Iraklı Komutan, şöyle devam ediyor: Iraklı bir asker ve siyasetçi olarak aldığım rol ile İmam Hamanei’ye olan biat ve bağlılığım arasında bir çelişki söz konusu değildir. O, Irak Halkının çıkarlarını her şeyden üstün tutmaktadır.

General Süleymani, operasyonlardan sonra yaralıların ziyaretine gider.

Bedir Hareketi’nin komutanlarından Muin el-Kadimi, terörizme karşı operasyonlarla ilgili olarak şunları aktarıyor: Rehberliğin asli timi, önemli olan her askeri operasyona başlamadan 3 ila 4 haftadan önce istişare ederler. Cepheye girme biçimini, dahili ve lojistik koordinasyonları inceleriz. Iraklı askeri yetkilinin dediğine göre, General Süleymani (Kudüs Ordusu Komutanı), muharebenin başından sonuna kadar operasyonun komuta merkezinden ayrılmaz ve operasyon bittikten sonra da yaralıları ziyaret etmek için hastaneye gider.

Iraklı yetkililer, İranlı danışmanların sayısının Iraklı güçleri eğiten 3 bin Amerikan askerine oranla çok düşük olduğunu belirtiyorlar ki birçok açıdan İranlılar –Amerikalılarla kıyaslandığında –daha etkilidirler.

Irak Başbakanı Haydar İbadi, “ İran’ın, Irak krizinin başından itibaren devlet ve millet olarak Irak’ın yardımına koşan ilk ülke olduğunu” açıkladı.

Kadimi’nin dediğine göre, askeri birlikleri kurma taktikleri, elektronik teçhizatlar ve iletişim gibi birçok alanda İranlı danışmanlar Iraklı güçlere yardım ettiler. Oysa Amerikalı güçler, Irak ordusuyla birlikte olduğu yıllar boyunca onlara asla iletişim ağlarından ya da düşmanın iletişim ağlarını takip etmekten istifade etme eğitimini vermedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.