Bedran: Filistinlilerin Benimsediği Milli Tavır ve Direniş Desteklenmelidir…

  • 21 Ocak 2015
  • 763 kez görüntülendi.
Bedran: Filistinlilerin Benimsediği Milli Tavır ve Direniş Desteklenmelidir…

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Hüsam Bedran, Raht kentinde, En-Nakab bölgesinde ve 1948’de işgal edilen Filistin topraklarının genelinde Filistinlilerin benimsediği milli tavra övgüde bulunarak, onların bu tavrının ve direnişlerinin desteklenmesini istedi.

Bedran, dün (20 Ocak Salı) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal altındaki Filistin topraklarında yükselen tepkilerin Filistin halkının birlik ve bütünlüğüne işaret ettiğini belirterek, Filistinlilerin zorla dayatılan coğrafi bölünmelere itibar etmediğine dikkat çekti.

1948’de işgal edilen Filistin topraklarında geçen hafta Çarşamba günü Raht kenti sakinlerinden Sami Caar isimli Filistinli gencin işgal polisi tarafından şehit edilmesini protesto amacıyla gösteriler düzenleniyor.

Caar’ın cenaze töreni sırasında işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda da Sami Zeyadine isimli bir başka genç daha şehit oldu. Bunun üzerine 1948’de işgal edilen Filistin topraklarındaki tüm Filistin kentlerinde ve köylerinde grev yapıldı.

Hüsam Bedran, bu olayların Filistin halkının işgal rejiminin otoritesini ve emrivakisini kabul etmediğinin ve kendi milli kimliğine sahip çıktığının kanıtı olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.