Behram Kasımi: İran nükleer programı açık ve nettir

  • 28 Mart 2017
  • 1.179 kez görüntülendi.
Behram Kasımi: İran nükleer programı açık ve nettir

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD’li bir yetkilinin ileri sürdüğü iddialara tepki göstererek, İran nükleer programının tamamen açık ve net olduğunu vurguladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Washington’da yinelediği İranofobi söylemlerinin hayali olduğunu kaydederek, bu gibi iddiaların ABD’nin İran devleti ve halkına karşı izlediği tek yönlü ve düşmanlık politikasından kaynaklandığını belirtti.

Kasımi, “İran’ın nükleer programı tamamen şeffaf ve nettir. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun tüm raporları ülkemizin nükleer faaliyetlerinin barışçıl ve zararsız olduğunu vurgulamaktadır” ifadesini kullandı.

ABD’nin verdiği destekler Siyonist Rejim’in yüzlerce nükleer savaş başlığını ürettiğini hatırlatan kasımi, “Bunlar, bölge ve dünyada istikrarsızlık ve güvensizliği yaymaya çalışan Siyonis Rejim’in ABD’den tam destek aldığını göstermektedir” değerlendirmesini yaptı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “Daha öncede defalarca ilan ettiğimiz gibi İran’ın savunma programları yasal  çerçevede sürdürülmekte ve tamamen savunma amaçlıdır. Dolayısıyla bunlar herhangi bir ülkeye karşı tehdit oluşturamaz. Ayrıca bu konuda diğer ülkelerin tavsiyeleri veya müdahaleci tavırlarına da asla izin veremeyiz” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.