Behram Kasımi: Teröre karşı mücadele konusunda kararlıyız

  • 01 Ekim 2018
  • 1.846 kez görüntülendi.
Behram Kasımi: Teröre karşı mücadele konusunda kararlıyız

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Tahran’da düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemdeki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kasımi, Devrim Muhafızları Ordusu’nun bölücü El-Ahvaziye terör örgütüne karşı yaptığı füze operasyonu hakkında, “Yapılan her operasyon kesinlikle özel mesaj taşımaktadır. İran İslam Cumhuriyeti her türlü terörizme karşı mücadelede kararlıdır. Devrim Muhafızları’nın azim ve kararlılığına bugün sabah saatlerinde tanık olduk” dedi.

İran’la yapılan nükleer anlaşmanın kaderi hususunda AB ile devam eden müzakerelere ilişkin Kasımi, şunları kaydetti: ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesinden bugüne kadar Avrupa, Çin ve Rusya ile olan müzakereler süreci devam ediyor. Onlarla belirli mekanizmalar konusunda mutabakata vardık. Fakat şu anda müzakere süreci ile varılan uzlaşının ayrıntılarıyla ilgli bilgi paylaşmak uygun değil.

Behram Kasımi, İran’ın söz konusu anlaşmadan çekilip çekilmeyeceği konusunda, “Kalan taraflar Tahran için gerekli güvenceyi sağlamadığı takdirde uygun karar verilecektir” değerlendirmesinde bulundu.

“Bu bağlamda, ABD ve bazı belirli ülkeler, İran ile Avrupa, Rusya ve Çin arasındaki ilişkileri zedelemeye çalışıyorlar” diyen kasımi, onların engelleme çabalarının sonuç vermeyeceğini aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.