Beidinejad: ABD’nin BM temsilcisinin İran aleyhindeki iddiası temelden yoksun ve yalandır

  • 16 Aralık 2017
  • 1.023 kez görüntülendi.
Beidinejad: ABD’nin BM temsilcisinin İran aleyhindeki iddiası temelden yoksun ve yalandır

İran İslam Cumhuriyetinin İngiltere büyükelçisi Hamid Beidinejad, Amerika’nın İran’ı Yemen’e füze göndermekle suçlamasının gerçekte Amerika’nın Yemen halkının öldürülmesi için Arabistan’a silah gönderdiğinin açıkça ortaya çıktığı bir zamanda yapıldığını söyledi.

Hamid Beidinejad, Amerika’nın  BM temsilcisi Nikki Haley’in İran’ın Yemen’e füze gönderdiğine dair iddiasına dün twitter hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterirken, ABD’li yetkilinin bu girişiminin  propaganda  amaçlı olduğunu  belirterek, iddiasında sözkonusu füzenin İran’a ait olduğunu da ispatlayamadığını söyledi.

İran’ın İngiltere büyükelçisi, ABD’nin BM’deki temsilcisinin sahte nümayişinin, Arabistan’ın Amerikan silahlarıyla Yemen halkını öldürdüğü bir  zamanda yapıldığını belirterek, bu saldırılar ve bu silahlarla bu zamana kadar binlerce Yemenli mazlum insanın öldürüldüğü ve yaralandığını bildirdi.

Beidinejad, Amerika’nın Arabistan’da onlarca milyar dolarlık silah satışıyla  mazlum halkın öldürülmesinde önemli rolünün olduğunu belirterek, Amerika’nın Yemen halkının kendilerini savunmaları konusunda konumda olmadığını ve  Yemen’e silah sevkiyatının durdurulması dair açıklama yapmaya da hakkının olmadığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.