Belarus: Batı, yeni yaptırım uygularsa, Avrupa’ya doğalgaz akışını durdururuz

  • 14 Aralık 2021
  • 495 kez görüntülendi.
Belarus: Batı, yeni yaptırım uygularsa, Avrupa’ya doğalgaz akışını durdururuz

Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko, Batı’nın bu ülkeye karşı yeni yaptırımlar uygulaması halinde, Minsk’in Rusya’dan Avrupalı ülkelere doğalgaz transitini durduracağını belirtti.

Belarus üzerinden her sene Rusya’dan Avrupa ülkelerine onlarca milyar metreküp doğalgaz akışı yapıldığına dikkat çeken Lukaşenko, yeni yaptırımların uygulanması halinde, Minsk’ın Avrupa ülkelerinin yaptırımlarına karşı ağır yanıt vermekten başka bir çaresi olmayacağını söyledi.
ABD, İngiltere ve AB geçtiğimiz hafta eşgüdümlü olarak, Belarus’a karşı yaptırımları arttırdı.
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Pankin de, ABD Kongresi’nin Aralık 2020’de Ruslara ve Birlik Devleti temsilcilerine yaptırım uygulanmasını öngören ‘Belarus demokrasi, insan hakları ve egemenliği yasasını’ kabul ettiğini, ekim ayında da Avrupa Parlamentosu’nun Rusya-Belarus entegrasyonunu kınayan bir kararı onayladığını hatırlattı.
Sputnik’e konuşan Pankin, “Tüm bunlar yaptırımları başlatan tarafların Belarus’ta demokrasinin durumundan endişe duydukları açıklamalarıyla nasıl bağdaşabilir? Olanlar daha çok Rusya ile kurduğu dostluk yüzünden uygulanan bir cezaya benziyor” dedi.
Pankin, Batı’nın Belarus’ta yeni bir hükümet karşıtı protesto dalgasını tetiklemek istediğini söyledi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.