Belarus Cumhurbaşkanı İran’a Gidecek…

  • 17 Şubat 2015
  • 822 kez görüntülendi.
Belarus Cumhurbaşkanı İran’a Gidecek…

Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makei ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, gelecek haftalar içerisinde iki ülke arasında ortak ekonomi komisyonu oluşturulacağını belirterek, “Belarus Cumhurbaşkanı’nın Tahran yolculuğunun zamanının belirlenmesi için görüşmelerimizi sürdürüyoruz ve ortak ekonomi işbirliği komisyonunun düzenlenmesinden sonra, Belarus Cumhurbaşkanı’nın İran’a gelmelerini sağlayacağız” dedi.

Zarif konuşmasının devamında ise İran ve Belarus arasındaki ilişkilerde son bir yıl içerisinde büyük gelişimler sağlandığını belirterek, “İki ülke arasındaki politik ve uluslararası ilişkiler çok iyi bir düzeyde devam etmektedir ve bu gelişimin devam edeceğinden eminiz. İki ülke de uluslararası toplumlarda hemen hemen aynı konuma sahiplerdir ve birbirlerine destek vermiş, ve bu destekler devam edecektir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.