Belata Kampı’nda Güvenlik Güçleriyle Kamp Sakinleri Arasında Çatışma Yaşandı

  • 19 Mart 2017
  • 1.024 kez görüntülendi.
Belata Kampı’nda Güvenlik Güçleriyle Kamp Sakinleri Arasında Çatışma Yaşandı

Batı Yaka’nın kuzeyindeki Nablus kentinin doğusunda yer alan Belata Mülteci Kampı sakini göstericiler ile Filistin Yönetimi güvenlik güçleri arasında dün (18 Mart Cumartesi) ikindi saatlerinde çatışmalar yaşandı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin kamp hizasındaki yol üzerinde ve özellikle de Kudüs Caddesi bölgesinde mevzilenmesiyle taraflar arasında tartışma başladı.

Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin kamptaki bir grubun kampa yönelik politikaları eleştirmek amacıyla düzenlemeyi planladığı basın toplantısını engellemek istediği belirtildi.

Kaynaklar, basın toplantısını düzenlemek isteyenlerin güvenlik güçlerinin baskın düzenlemesinden endişe ettiğini bildirdi.

Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin basın toplantısının yapılmaması ve gazetecilerin basın toplantısının yapılacağı yere ulaşamaması için çaba sarf ettiği, çatışmalar sırasında göz yaşartıcı bomba kullandığı, bölgeden silah seslerinin duyulduğu ve kamp sakini silahlı kişilerin uyarı amaçlı ateş açtığının tahmin edildiği ifade edildi.

Kendilerine “Kampın Onurlu İnsanları” adını veren bir grup, basın toplantısı düzenleyerek Belata Mülteci Kampı’na yönelik komploları açıklamak istediğini duyurmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.