Belçika, İran’a ait 300’den fazla tarihi eseri iade etti

  • 26 Aralık 2014
  • 1.159 kez görüntülendi.
Belçika, İran’a ait 300’den fazla tarihi eseri iade etti

Belçika mahkemesinin kararının ardından Belçika’da bulunan İran’a ait tarihi eser eşyalar İran  kültür mirasları, turizm ve sanayi kurumu başkanının  huzurunda dün İran’a döndürüldü.

Habere göre, İran’ın 33 yıldır  hukuki takibini sürdürdüğü ve diplomatik çabalarının ardından 349 adet tarihi eser eşya İran’a iade edildi.

Sözkonusu tarihi eserlerin milattan önce iki bin yılının sonları ile 3 bin yıllık tarihi geçmişlerinin olduğu bildirilirken  sözkonusu tarihi eserlerin en kısa zamanda İran Milli Müzesi’nde sergileneceği açıklandı.

Belçika Yüksek Mahkemesi,  sözkonusu  tarihi eşyalarla ilgili olarak İran’ın hukuki davasıyla ilgili açtığı mahkemede  kararı İran’ın lehine vererek eşyaların İran’a dönmesi böylece sağlanmış oldu.

Sözkonusu tarihi eşyalardan 300 kadarının 2 bin yıllık geçmişi bulunurken, İran kültür mirasları, turizm ve sanayi kurumu başkanı Mesut Sultanifer konuyla ilgili yaptığı açıklamada,  sözkonusu eşyaların İran Milli Müzesi’ne teslim edileceği ve sergileneceğini,   ayrıca Avrupa ile Amerika’da bulunan bazı tarihi eserlerin de ülkeye döndürülmesiyle  ilgili hukuki işlemlerin sürdürüleceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.