Belhi: İran’daki Afgan mültecilerin durumu dünyanın her yerinden iyi

  • 16 Ekim 2016
  • 946 kez görüntülendi.
Belhi: İran’daki Afgan mültecilerin durumu dünyanın her yerinden iyi

Afganistan göçmenler bakanı Seyyid Hüseyin Alimi Belhi, Afgan mültecilerin Pakistan ve Avrupa’daki durumunun vahim olduğunu belirterek, İran’daki Afgan mültecilerin durumu dünyanın her yerinden iyi olduğunu söyledi.

Belhi, yaptığı açıklamada, kendisine istinat edilen Afgan mültecilerin İran’daki durumu ile ilgili iddiaları tamamen yalanlayarak, İran’da yasal olarak yaşayan mültecilerin tüm haklara sahip olduklarını ve hayatlarını rahatlıkla devam ettiklerini söyledi.

Belhi, İran’da tanıtıcı belgelere sahip olmayan mültecilerin de İran polisi tarafından tutuklanarak Afganistan’a geri gönderildiklerini söyledi.

Avrupa ülkelerle Afgan mültecilerle ilgili müzakere ettiklerini belirten Bellhi, Avrupa ülkelerinden Afgan mültecilerle ilgili uluslararası konvansiyonlar çerçevesinde davranmalarını istediğini söyledi.

Yaklaşık 7 milyon Afgan mültecinin 6 milyonu İran ve Pakistan’da yaşamaktadır. İran ve Afganistan bu mültecilerin yarısının kanuni ikamet iznine sahip olduklarını ve Afganistan hükümetinden mültecilerin ülkelerine gelmelerini engellemeyi istediklerini bildirmişler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.