Bennett: İsrail, çöküşe yaklaştıran benzeri görülmemiş bir duruma tanık oluyor

  • 06 Haziran 2022
  • 104 kez görüntülendi.
Bennett: İsrail, çöküşe yaklaştıran benzeri görülmemiş bir duruma tanık oluyor

Ä°srail iÅŸgal hükümetinin baÅŸbakanı Naftali Bennett, Ä°srail’in tarihi bir yol ayrımının önünde durduÄŸunu, ciddi bir seçim yapmak durumunda olduÄŸunu ve çöküşe yaklaÅŸtıran benzeri görülmemiÅŸ bir duruma tanık olduÄŸunu ifade etti. Böyle bir durumla karşı karşıya gelmekten dolayı da selefi Benyamin Netanyahu’yu ve zehir ve kargaÅŸa yaymakla suçladığı muhalefeti sorumlu tuttu.

Bennett, sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajında daha önce iç kavgalardan dolayı iki önemli dağılma yaşadıklarını, şimdi üçüncü aşamada olduklarını ve hep birlikte gerçek bir seçimin önünde bulunduklarını ifade etti.
Hükümetinin kuruluÅŸunun birinci yıl dönümü münasebetiyle açıklama yapan Bennett, Ä°srail’in, bir yıl önce kuruluÅŸundan bu yana yaÅŸadığı en zor anlarından birine ÅŸahit olduÄŸunu belirterek, ardı arkası kesilmeyen bir seçim döngüsü, kargaÅŸa, hükümet krizleri, Lud ve Akka ÅŸehirlerinin içeriden yanması ve ortada çekiÅŸme içinde çözüm bulmaktan aciz bir hükümet bulunması, bir kiÅŸinin tabulaÅŸtırılması, devletin enerjisinin onun yasal ihtiyaçları için harcanması sebebiyle tam bir tıkanıklık yaÅŸandığını vurguladı.
Bennett açıklamasında ÅŸu ifadelere yer verdi: “Ä°srail’i parçalaması ihtimali bulunan beÅŸinci bir seçime gitmenin tam eÅŸiÄŸine gelmeden sadece birkaç gün önce hayatımın en zor kararlarından birini vermek durumunda kaldım. Bu da Ä°srail’i kargaÅŸadan kurtaracak ve iÅŸlerini yoluna koyacak bir hükümetin kurulması ve bunun için kendileriyle aramda çok büyük görüş farklılıkları bulunan kesimlerle koalisyon kurmaya razı olma kararıydı.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.