Bercam İran için tek taraflı bir sorumluluk değil

  • 23 Ekim 2020
  • 692 kez görüntülendi.
Bercam İran için tek taraflı bir sorumluluk değil

İran’ın Birleşmiş Milletler genel kurulu birinci komitesi temsilcisi İran füze programının uluslararası kurallara uygun olduğuna işaretle, Avrupalılara hitaben, “Bercam İran için tek taraflı bir sorumluluk değil” dedi.

İRNA’nın bildirdiğine göre İran temsilcisi Haydar Ali Beluçi İngiltere ve Fransa tarafından İran’ın füze programı ile ilgili gündeme gelen iddialara yanıt verdi.
Beluçi Bercam nükleer anlaşmanın sadece İran tarafından kabul edilen tek taraflı bir sorumluluk olmadığına işaretle, bir tarafın Avrupa troykasının da aralarında olan diğer katılımcılara yönelik bireysel sorumluluklarını belirleyen bir anlaşma olduğunu ifade etti.
İran temsilcisi Avrupalı tarafların İran’a baskı uygulamak yerine kendi sorumluluklarını yerine getirmelerini ayrıca Bercam nükleer anlaşma, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 2231 sayılı kararının ihlal edilmesini ve İran’a karşı maksimum illegal cezaların uygulanmasını engellemelerini istedi.
İran’ın Birleşmiş Milletler genel kurulu birinci komitesi temsilcisi ayrıca Siyonist rejimin Birleşmiş Milletler temsilcisinin iddialarını reddederek, “İsrail işgal edilen topraklarda yapısal ayırımcılık uygulayan bir varlıktır” dedi.
Beluçi sadece insan hakları konusunda son bir yılda Birleşmiş Milletler insan hakları konseyinde yaklaşık 50 bildirinin korsan rejime karşı alındığını, konseyin 10 özel oturumunun yüzde 60’ı ve insan hakları konseyi 5 araştırma görevinin tümünün korsan rejim ile ilgili olduğunu ifade etti.
Haydar Ali Beluçi, “uluslararası toplum İsrail rejimini, batı Asya’yı kitle imha silahlarından temizleyen müzakerelere katılmayı reddeden her türlü bahaneyi bir kenara bırakarak oturumlarına katılmasını sağlaması gerekiyor” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.