Bercam Nükleer Anlaşmasından Çıkılması İsrail’in Desteklenmesi İçindi!

  • 13 Ekim 2019
  • 765 kez görüntülendi.
Bercam Nükleer Anlaşmasından Çıkılması İsrail’in Desteklenmesi İçindi!

Amerika başkanı Donald Trump konuşmasında şöyle bir açıklamada bulundu: “İsrail’i desteklemek hedefi ile Bercam Nükleer Anlaşmasından çekildik. “

Al Jazeera kanalının Pazar günü raporuna göre Donald Trump Washington’da düzenlenen Muhafazakar Toplumsal Aktivistler yıllık oturumunda yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Ben İsrail’in Golan bölgesine olan hakimiyetini tanıyıp İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekildim. ”

Amerika başkanı İsrail’i desteklemeye devam edeceklerini ve bu doğrultuda Amerika büyükelçiliğini Kudüs’e taşıdığını ve bu şehri İsrail’in ebedi başkenti olarak tanıdığını söyledi.

Trump daha önce Bercam Nükleer Anlaşmasının Amerikan halkı için hiçbir yararı olmadığını söylemesine rağmen şimdi de bu uluslararası anlaşmadan İsrail çıkarları için çıktığına vurgu yapması ilginç bir noktadır.

Amerika başkanı Donald Trump 8 Mayıs 2018’de resmen Bercam Nükleer Anlaşmasından çekilerek İran’a karşı hasmane yaptırımlar uygulamaya başladı.

Amerikan başkanlığı seçimlerine yakınlaştığımız bir dönemde genel olarak Amerikan başkanlık adayları hep İsrail’e vefalı olduklarını gösterip böylece zengin Siyonist lobisinin desteğini arkasına almaya çalışmaktadır. Amerika’daki seçim kampanyalarının masrafları yüksektir. Bu çerçevede 2016 başkanlık seçimlerinde de Siyonist lobisi seçim kampanyalarının yürütülmesi için 1 milyar doları aşkın masraf yapmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.