Beşar Caferi: ABD Suriye petrol kuyularını işgal etti

  • 23 Kasım 2019
  • 949 kez görüntülendi.
Beşar Caferi: ABD Suriye petrol kuyularını işgal etti

BirleÅŸmiÅŸ Milletlerde Suriye Daimi Temsilcisi BeÅŸar el Caferi, Amerika’nın Suriye’nin petrol kuyularını iÅŸgal ettiÄŸini ve Suriye’nin petrol gelirlerini de BM Güvenlik Konseyi’nin sükutu altında yaÄŸmaladığını söyledi.

BeÅŸar Caferi, BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye konusundaki oturumunda yaptığı konuÅŸmada, Amerika’nın Suriye’deki iÅŸgali ve petrolünü çalmasını kınayarak, Suriye aleyhindeki savaşın, ülke dışından teröristlere yardımların kesildiÄŸi zamanda son bulacağını söyledi.

Caferi BM genel kurulunun düzenlediği bir oturumda Suriye adına yaptığı konuşmada; bir kısım devletlerin Suriye ve halkına uluslararası kanun ve kararlara aykırı bir şekilde yaptırımlar dayattıklarına dikkat çekti.

Caferi bu yaptırımların Suriye halkın temel gereksinimlerinin temin edilmesi ve daha başka insani alanlarda, daha önce benzeri görülmemiş şekilde ciddi olumsuz etkileri olduğunun altını çizdi.

Söz konusu yaptırımların Suriye ve halkının kalkınmasıyla birlikte yeniden yapılanma sürecinin ilerlemesini engellediğini belirten Caferi, tüm bunların yaptırımları uygulayan hükümetlerin ahlaksız ve gayrı insani tutumlarını yansıttığını ifade etti.

Bu arada Rusya dışiÅŸleri bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova da, Amerika’nın Suriye’de petrol kuyularını yasadışı bir ÅŸekilde ele geçirdiÄŸini ve bu kuyulardan ayda 30 milyon varil petrol çıkardığını söyledi.

Daha önce de, Amerika’nın terör örgütü IŞİD ile iÅŸbirliÄŸi yaparak Suriye’nin petrolünü yaÄŸmaladığı bildirilmiÅŸti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.