Beşar Caferi: Bazı Batılı Ve Bölge Ülkeleri Terörizmi Yayıyor

  • 03 Ekim 2017
  • 1.115 kez görüntülendi.
Beşar Caferi: Bazı Batılı Ve Bölge Ülkeleri Terörizmi Yayıyor

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi; Bazı batılı ülkelerin teröristleri bir araç olarak kullandığını, onları Suriye ve Irak’a gönderdiğini ifade etti.

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi dün BM Genel Kurul Hukuk komitesi oturumunda yaptığı konuşmada, terörizmle mücadele için ilk olarak gerçek bir siyasi iradenin var olması gerektiğini bildirdi.

Bazı bölge ülkeleri ve Avrupalı hamilerini, terörizmi üretip yaymakla suçlayan Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, bazı ülkelerin tekfirci düşünce ve ideolojinin yayılması için milyarlarca dolar para harcadığına temasla, bu bağlamda bazı batılı ülkelerin de söz konusu ülkelerle işbirliği yaparak teröristleri bir araç olarak kullandığını ve onları Irak ve Suriye’ye gönderdiğini belirtti.

Caferi yabancı teröristlerin normal kimseler olduklarını ancak Vahhabi-Tekfirci düşünceyi yaymak isteyen grupların harcadıkları petrol dolarlar sayesinde terör örgütlerine katıldıklarını belirtti.

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi sözlerinin devamında; sırandan insanların radikal okullarca terörist olarak eğitildiğine dikkat çekerek, petrol ve doğal gaz gelirlerinden milyarlarca dolar parayla bu okul ve merkezlerin masrafları karşılandığını, böylece Vahhabilik radikalizmi ve terörizmin düşüncesinin yayıldığını ifade eti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.