Beşar Caferi: İsrail ve terörizm madalyonun iki yüzüdür

  • 21 Nisan 2017
  • 1.101 kez görüntülendi.
Beşar Caferi: İsrail ve terörizm madalyonun iki yüzüdür

Suriyenin BM’deki daimi temsilcisi Soykırımcı İsrail rejimi ve terörizmin madalyonun iki yüzü olduğunu BMT’nın ortadoğu uzlaşı sürecindeki koordinatörü Nikolay Meladinovu, Suriyedeki Golan tepelerinin işgalini gözardı edildiğine dair güvenlik konseyine sunduğu raporunu eleştirdi.

Beşar Caferi dün ortadoğu meselelerinin ele alınması için güvenlik konseyi toplantısına işaret ederek Suriyenin Golan tepelerinin Soykırımcı İsrail rejimince işgal edilmesinin gözardı edildiği bir sırada bu meselenin ortadoğunun en önemli konularından olduğunu dile getirdi.

Şamın Filistin milletinin desteklenmesine dair izlediği tutumunu daima ileri sürdüğünü belirten Caferi Filistin topraklarında istikrarlı bir ülkenin kurulması ve mülteci durumundaki Filistinlilerin vatanlarına geri dönmelerinin garanti edilmesine vurgu yaptı.

Caferi güvenlik konseyinin İsrailin tecavüzlerine karşı sessizliğinin bu rejimin illegal şekilde yerleşke yapım çalışmalarının sürdürülmesine yeşil ışık yakmasından kaygı duyduğunu dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.