Beşar el’Caferi: ABD’nin Suriye’ye saldırısı Washington’ın yanlış siyasetlerinin devamıdır

  • 08 Nisan 2017
  • 1.224 kez görüntülendi.
Beşar el’Caferi: ABD’nin Suriye’ye saldırısı Washington’ın yanlış siyasetlerinin devamıdır

BM Güvenlik Konseyi’nin ABD’nin Suriye’ye yönelik füze saldırısıyla ilgili olarak New York’taki olağanüstü oturumundaki Suriye temsilcisi Beşar el’Caferi, ABD’nin saldırısından sonra en’Nusra ve IŞİD gibi terör örgütlerinin saldırılarının artış kaydettiğini söyledi.

SKY News haber kanalına göre, Caferi, Rusya’nın çağrısıyla düzenlenen oturumda yaptığı açıklamada, Amerika’nın IŞİD aleyhinde yalancı bir koalisyona liderlik yaptığını ama bu zamana kadar bu koalisyonun girişimlerinin sivillerin öldürülmesi ve Suriye’nin altyapılarının  imha edilmesinden başka bir şey olmadığını söyledi.

El’Caferi, Amerika’nın Irak’a saldırıdan önce dünya kamuoyunu Irak’ta kimyasal silahların olduğu yönünde yalanla kandırdığını ve bu bahaneyle de şimdi Suriye’ye saldırdığını belirterek; İdlib bölgesinde kimyasal saldırının sorumlusunun terörist gruplar olduğunu söyledi.

Bilindiği gibi geçen salı günü İdlib’in yakınında yer alan Han Şeyhun bölgesine düzenlenen kimyasal saldırıda 100 kişi ölmüş 400 kişi de yaralanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.