Beşar El’Caferi: Batı ve BM, terörizmle mücadeleyi unuttular

  • 28 Haziran 2018
  • 2.076 kez görüntülendi.
Beşar El’Caferi: Batı ve BM, terörizmle mücadeleyi unuttular

Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşşar el Caferi; bir kısım devletlerin Suriye ve halkına karşı direkt saldırılarda bulunup Suriye’nin topraklarını işgal ettiklerini belirtirken, bu saldırı ve işgallerini de ‘terörle mücadele’ olarak nitelendirdiklerine dikkat çekti.

SANA’nın haberine göre BM Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Caferi; Suriye’nin istisnasız her karış toprağını dış güçlerin farklı isimler altında destekledikleri tüm teröristlerden ve işgalci güçlerden kurtaracağının altını çizdi.

Caferi askeri ve ekonomik gücü olan bir kısım devletlerin politikaları ve uluslar arası kanunlara ihlalleri nedeniyle bir kısım uluslar arası meselelerin asırlardır devam ettiğine dikkat çekti. Söz konusu bu devletlerin BMGK dahil bir kısım uluslar arası kurum ve örgütleri kendi ajandaları uğruna kanunsuz bir şekilde kullandıklarını ifade eden Caferi; aynı zamanda demokrasi, insan hakları ve benzeri terimler altında başka ülkelere saldırıp halkların kendi geleceklerini belirleme haklarını gasp etmekte olduklarını kaydetti.

Caferi aynı devletlerin açgözlülükleri, hegemonya ve sömürü politikaları ile egemen devletlere saldırıp savaşlar yarattıklarını vurgularken, bunun dünya güvenliği ve halklarının selametine büyük bir tehlike teşkil ettiğini ifade etti.

Ortadoğu bölgesinde asırlardır yaşanan tüm sorun ve savaşların temel nedenlerinden birinin ırkçı  İsrail’in Suriye’nin Golan toprakları dahil bir kısım Arap toprakları işgal etmesi olduğunun altını çizen Caferi; ABD’nin himayesi altındaki İsrail’in radikal teröre desteği ve uluslar arası kanunlara ihlallerine son verilmesi gereğine vurgu yaptı.

Caferi, bir kısım devletlerin uluslar arası kanunlar ve kararları çarpıtarak insanlığa karşı facia niteliğinde suçlar işlediklerini belirtti. ‘Koruma sorumluluğu’ başlığı altında düzenlenen toplantıda Caferi; bu devletlerin koruma sorumluluğu ve terörle mücadele bahanesi altında egemen devletlere saldırıp sivillerin saflarında katliamlar işlediklerini kaydetti.

ABD ve IŞİD’e karşı savaş bahanesi altında teşkil edilen uluslar arası koalisyon güçlerinin, uluslar arası kanunlar ve kararların yanı sıra BM misakına aykırı olduğuna dikkat çeken Caferi; ABD ve koalisyonunun IŞİD’e karşı savaşmak yerine IŞİD’i desteklediklerinin altını çizdi. Caferi ABD ve koalisyonun IŞİD’i desteklediğinin kanıtlanmasıyla birlikte IŞİD’e karşı gerçek bir savaş veren Suriye ordusuna saldırılarına da vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.