Beşar Esad: ABD ve Suriyelilerin Kanlarının Akıtılmasına Katkı Sağlayan Hiçbir Tarafın İnsan Hakları ve Demokrasiden Söz Etme Hakları Yoktur…

  • 26 Ocak 2015
  • 760 kez görüntülendi.
Beşar Esad: ABD ve Suriyelilerin Kanlarının Akıtılmasına Katkı Sağlayan Hiçbir Tarafın İnsan Hakları ve Demokrasiden Söz Etme Hakları Yoktur…

Muhtelif konularda Suriye ve hükümetine yapılan suçlamalara ilişkin soruya cevabında Beşar el Esad; temelde durumun gayet ironik olduğunu söyledi.

El Esad ABD idaresinin tarihte tutum ve politikalarını sosyal paylaşım araçlarına dayandıran ilk idare olduğunu belirtti. Dolayısıyla aslında bu idareye sosyal paylaşım idaresi adını vermenin doğru olacağını ifade eden el Esad; yapılan suçlamalara ilişkin somut hiçbir kanıtın bulunmadığının altını çizdi.

Sözlerine devam eden el Esad yapılan suçlamalarda öne sürülen görüntü ve fotoların her yerden ve muhtelif şekillerle temin edilebileceğine dikkat çekerek, bu kanıtların gerçekliğine ilişkin herhangi bir soruşturma yapılmadığını, yapma gereği bile duyulmadığını söyledi.

El Esad başta ABD olmak üzere Batılı devletler ve Suriye’de terörü destekleyen tüm tarafların kesinlikle insan hakları, demokrasi yada benzeri konulardan söz etme konumunda olmadıklarını vurguladı. Öyle ki tüm bölgede yaşanan ölüm ve yıkımın büyük bölümünden bizzat kendileri sorumlu olmalarıyla çözümü engellemeleri, terör ve şiddeti provoke etmelerinin belgelerle kanıtlanmış olduğuna dikkat çekti.

Esad; öne sürülen görüntü ve sözde kanıtların silahlı gruplar tarafından yapılmadığı veya gerçekten Suriye’de mi yoksa başka yerde meydana geldiği ne malum olduğu sorusunun altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.