Beşar Esad: Asıl Sorulması Gereken, ABD’nin Terörle Mücadelede Ciddi Bir İradeye Sahip Olup Olmadığıdır…

  • 26 Ocak 2015
  • 683 kez görüntülendi.
Beşar Esad: Asıl Sorulması Gereken, ABD’nin Terörle Mücadelede Ciddi Bir İradeye Sahip Olup Olmadığıdır…

Suriye ve ABD arasında teröre karşı mücadelede daha büyük bir işbirliğinin olması konusunda Beşar el Esad; Suriye’nin 30 yıldan fazla bir süredir terörle mücadelede işbirliği ve dayanışmaya çağrı yaptığını belirtti.
El Esad asıl sorulması gereken sorunun ABD’nin terörle mücadelede gerçekten ciddi bir iradeye sahip olup olmadığından ibaret olduğuna dikkat çekti. Gerçek iradenin olması halinde işbirliğinin büyümesinin muhtemel olduğunu belirten el Esad; ABD komutasındaki koalisyonun Suriye’nin kuzeyi ve doğusunda IŞİD mevkilerine yönelik operasyonlarının henüz somut bir sonucu olmadığına vurgu yaptı.

Koalisyon uçaklarının Halep kırsalı Ayn Arap Kasabasındaki operasyonları konusunda ise el Esad; Ayn Arap Kasabasının 50 bin nüfuslu küçük bir bölge olmasına rağmen üç aydan fazla bir süredir bitmemesinin bu operasyonların etkisizliğine bir kanıt olduğuna dikkat çekti.

Suriye ordusunun Ayn Arap Kasabasından çok daha büyük bölgeleri 3 haftadan kısa bir süre önce terörden temizlediğine vurgu yapan el Esad; bunun ABD ve koalisyondaki diğer tarafların terörle yada IŞİD’le mücadelelerinde ciddi olmadıklarının bir göstergesi olduğunun altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.