Beşar Esad: Batılı ülkeler, göçmenlerin Suriye’ye dönmesine engel oluyor

  • 12 Kasım 2020
  • 5.529 kez görüntülendi.
Beşar Esad: Batılı ülkeler, göçmenlerin Suriye’ye dönmesine engel oluyor

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, bugün Şam’daki Emevi Konferanslar Sarayı’nda düzenlenen mültecilerin dönüşü konulu uluslararası konferansın açılışında konuşma yaptı. Esad, Batılı ülkelerin Suriyeli göçmenlerin kendi ülkelerine dönmesine engel olduğunu belirtti.

Konferansın açılışında konuşan Beşar Esad, Suriye için mülteci sorununun insani olmanın yanı sıra ulusal bir sorun olduğunu ve son birkaç yılda yüz binlerce mülteciyi geri göndermeyi başardıklarını söyledi.

Esad, “Bugün de geri dönmek isteyen her mültecinin geri dönüşü ve vatanının inşasına katkıda bulunmak için gayretle çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

İran’ın Suriye tutumunu takdir eden Beşar Esad, “İranlı dostlarımıza da bu konudaki çabaları ve savaşın etkisinin ve ablukanın sonuçlarının hafifletilmesine katkıda bulunan gerçek destek için teşekkür ederim.” açıklamasında bulundu.

Amerikan rejimi liderliğindeki Batı rejimlerinin ve ona bağlı ülkelerin, özellikle de Türkiye’nin, Suriye meselelerine müdahale etmek için mülteci krizini yarattığını anlatan Beşar Esad, “2006 yılında Irak’ta Amerikan himayesi altında IŞİD terör örgütünün kurulması ile başlayan, ve Suriye’deki savaş sırasında Müslüman Kardeşler, El Nusra Cephesi ve diğerlere katılarak, altyapıyı tahrip eden, masum insanları öldüren, kamu hizmetlerini felç eden ve Suriyeliler anavatanlarından kaçmalarına neden oldu.” dedi.

Suriye Devlet Başkanı ayrıca, “2014 yılında Suriye devletinin güvenliği ve istikrarı yeniden tesis etme yolunda olduğu ortaya çıktığında, bu ülkeler silahlı kuvvetleri dağıtmak ve teröristleri Suriye topraklarının büyük bir kısmından güçlendirmek amacıyla terörist ‘IŞİD’i harekete geçirdiler.” diye konuştu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.