BeÅŸar Esad: Bölge oldukça hassas bir süreçten geçmekte…

  • 21 Kasım 2014
  • 1.035 kez görüntülendi.
BeÅŸar Esad: Bölge oldukça hassas bir süreçten geçmekte…

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Suriye halkının ülkenin bütün bölgelerinde sergiledikleri vatanseverlik durumunu övgülü cümlelerle dile getirerek, vatan savunmasındaki direnişleri – fedakârlıkları ve terörün vurduğu bölgelerde evlerinden tehcir edilen vatandaşları kucaklamalarıyla Tartusluların ve bütün vatan evlatlarının bir insanlık örneği sergilediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı el Esad başta IŞİD olmak üzere terör örgütlerin Suriye’de işledikleri çirkef cinayetler ardından uluslar arası kamuoyunun bu süreç içinde vizyonunu kaybetmiş olduğunu ifade etti. Terör örgütleri varlığının kesinlikle boşluktan gelmediğini belirten el Esad; bu terör örgütlerinin Suriye ve halkına yönelik savaşta taraf olan tarafların düşmancı ve yanlış politikaları sonucunda oluştuklarına dikkat çekti. El Esad söz konusu bu tarafların Suriye’yi yıkma, halkının birliğini baltalama, güvenlik ve istikrarını sabote etme amacıyla terörist ve tekfirci örgütlere finans ve silah desteğinde bulunduklarına vurgu yaptı.

Sözlerine devam eden el Esad; bölgenin hassas bir dönemeçte olduğunu, yönünü belirleyecek olanın da Suriye halkının maruz kaldığı saldırılara karşı mücadelesi ve onun yanında duran dost devletler olduğunu vurguladı. Uluslar arası tarafların terörün bölge ve dünya güvenliğine ciddi tehlikesini idrak etmelerinin de buna katkı sağlayacağını ifade eden el Esad; böylece bu tehlikeli afete karşı ciddi, reel ve dürüst uluslar arası bir işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.