Beşar Esad: Bölge ve dünya gelişmeleri Suriye’nin siyasetlerinin doğruluğunu ispatladı

  • 16 Kasım 2017
  • 1.406 kez görüntülendi.
Beşar Esad: Bölge ve dünya gelişmeleri Suriye’nin siyasetlerinin doğruluğunu ispatladı

Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad, İran dışişleri bakan yardımcısı Hüseyin Caber Ensari’yle görüşmesinde, bölge ve dünya gelişmelerinin, Şam yönetiminin, Suriye aleyhindeki savaşın beri izlediği siyasetlerin doğruluğunu ispatladığını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Beşar Esad, bazı bölge ve batılı ülkelerin Ortadoğu bölgesinde kaos ve buhran çıkarma yöntemiyle kendi şom hedeflerinin peşinde olduğunu ve bu ülkelerin  siyasetlerinin  faciadan başka bir sonuç vermediğini ama onların bu faciayı dikkate almadıklarını söyledi.

Esad, başta İran olmak üzere Suriye’nin hamisi ve müttefiki ülkelerin işbirliklerinin Suriye’nin dost ve müttefik güç ve devletlerle birlikte tüm bölge halklarını hedef alan bu savaşta sağladığı başarı ve zaferlerin yanı sıra izlediği doğru politikaya dikkat çekti ve bunların terör örgütleri ve destekçilerine karşı zafer niteliğinde oldukları gibi aynı zamanda uluslar arası kanun ve ilkelerin pekiştirilmesine de katkı sağladıklarını ifade etti. El Esad ayrıca devletlerin kendi egemenliklerini, bağımsızlıklarını ve toprak bütünlüklerini koruma haklarını pekiştirdiğini, kim olursa olsun hiç kimsenin içişlerine müdahale etmesine izin verilmemesine katkı sağladığını kaydetti.

İran dışişleri bakan yardımcısı Caber Ensari de, Suriye’nin bu savaşta sağlayacağı zaferin sadece Suriye ve halkı açısından değil, İran halkı ve kendi vatanlarını savunma hakkına inanan tüm halkların zaferi olacağının altını çizdi.

Görüşmede iki taraf özellikle terörle mücadele ve bölgenin maruz kaldığı tüm sorunlar karşısında koordinasyon ve işbirliğinin sürdürülmesi gereğinde görüş birliği kaydetti..

Öte yandan Suriye Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid Muallim İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ensari ve ona eşlik eden heyet ile bir araya gelerek son siyasi ve saha durumları çerçevesinde Suriye ve bölgedeki gelişmeleri masaya yatırdı.

Rusya’nın Soçi kentinde yapılması beklenen Suriye Ulusal Diyalog Konferansına hazırlıkların da ele alındığı toplantıda iki taraf arasında önümüzdeki süreçte koordinasyon ve işbirliğinin sürdürülmesi gereğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.