Beşar Esad: İran İslam Cumhuriyeti, Suriye’ye en yakın ülkedir, İslam Cumhuriyeti’nin desteğini unutmayacağız.

  • 15 Ocak 2023
  • 136 kez görüntülendi.
Beşar Esad: İran İslam Cumhuriyeti, Suriye’ye en yakın ülkedir, İslam Cumhuriyeti’nin desteğini unutmayacağız.

İran Dışişleri Bakanı, Suriye cumhurbaşkanı ile görüşmesinde, İran İslam Cumhuriyeti’nin Suriye’nin güvenliğini ve ilerlemesini kendi güvenliği ve ilerlemesi olarak gördüğünü ve Suriye’ye güçlü bir şekilde destek vermeye devam edeceğini vurguladı.

İranpress haber Ajansının bildirdiğine göre İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Cumartesi günü Suriye ziyaretinin başlangıcında bu ülkenin cumhurbaşkanı Beşar Esad ile bir araya gelerek, iki ülke yetkilileri arasında özellikle son dönemde iyi ve yakın istişare ve işbirliğine atıfta bulunarak  Dışişleri Bakanlığı düzeyinde bu ziyareti, iki ülke arasında karşılıklı, bölgesel ve uluslararası çıkarları ilgilendiren konularda istişare ve görüş alışverişinin devamı ve tamamlanması doğrultusunda değerlendirdi.

İran’ın dış ilişkilerinin gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İran Dışişleri Bakanı, bu gelişmeyi Suriye’nin bölgedeki öneminin ve konumunun bir göstergesi olarak değerlendirdi.

Bu görüşmede Suriye cumhurbaşkanı, İslam İnkılabı rehberi ve İran Cumhurbaşkanı’na sıcak selamlarını iletirken şunları ekledi: İran İslam Cumhuriyeti, Suriye’ye en yakın ülkedir ve savaş sırasında yanımızda olmuştur. Biz İran İslam Cumhuriyeti’nin desteğini unutmayacağız.

Beşar Esad zölerinin devamında Dr. Reisi’nin yaklaşan Suriye gezisinin önemini vurgulayarak, Şam’ın bu gezinin azami başarıya ulaşması için ortak çaba sarf etmeye ve zemini hazırlamaya çalıştıklarını ve bu konudaki  ciddi iradelerine vurgu yaptılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.