Beşar Esad, İran’ın Suriye’ye verdiği desteği takdir etti

  • 30 Ağustos 2021
  • 1.926 kez görüntülendi.
Beşar Esad, İran’ın Suriye’ye verdiği desteği takdir etti

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, İran Dışişleri Bakanını kabulünde, İran’ın Suriye’ye verdiği desteği övdü.

Fars Haber Ajansı’na göre, bir heyet başkanlığında Suriye’ye giden İran  Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan,  dün akşam  Şam’da Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüştü.

İran Dışişleri Bakanı, Suriye cumhurbaşkanını Suriye cumhurbaşkanlığı seçimlerinin başarıyla sonuçlanması ve siyasi, saha ve uluslararası zaferlerden dolayı tebrik ederken, iki ülke arasında ilgi duyulan konular hakkında görüş alış verişinde bulundu.

Emir Abdullahiyan, iki ülke arasındaki ekonomik alanda işbirliğine de değinerek, Ekonomik İşbirliği Ortak Komisyonu’nun ve bu alandaki diğer mevcut mekanizmaların etkinleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Görüşmede Suriye Cumhurbaşkanı da,  İran İslam Cumhuriyeti’ne Suriye’ye verdiği destekten dolayı teşekkür etti ve iki ülke arasındaki ikili alanlardaki işbirliğinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konulardaki işbirliğine ilişkin görüşlerini açıkladı.

Emir Abdullahiyan, Beşar Esad ile görüşmeden önce, ikili ilişkiler, bölgesel gelişmeler ve gelişmekte olan işbirliğini görüşmek üzere Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad ile bir araya geldi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.