BeÅŸar Esad: IŞİD’in Desteklenmesini Yasaklayan 2170 Sayılı Karar Hayata Geçirilmelidir…

  • 26 Ocak 2015
  • 899 kez görüntülendi.
BeÅŸar Esad: IŞİD’in Desteklenmesini Yasaklayan 2170 Sayılı Karar Hayata Geçirilmelidir…

Sözlerine devam eden Beşar el Esad; Kaide ve benzeri silahlı örgütlerle diyalogun mümkün olmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı el Esad; birkaç ay önce Güvenlik Konseyinde alınan ve IŞİD’e askeri, lojistik yada mali desteği yasaklayan 2170 sayılı kararın tam olarak hayata geçirilmesinin önemini belirtti. El Esad öyle ki Türkiye hükümeti, Katar ve Suudi Arabistan’ın bu desteğini sürdürdüklerinin altını çizdi. Bu kararı hayata geçirme ve IŞİD’e destek kesilmeden Suriye’de nihai bir çözümden söz etmenin zor olduğunu ifade eden el Esad; çünkü söz konusu bu tarafların herhangi bir çözümün tekerine çomak soktuklarını söyledi.

Suriye’deki silahlı gruplara ‘ılımlı muhalifler’ şemsiyesi altında destek veren Batılı ve diğer devletlerin bu şemsiyeyi kaldırmaları gerektiğini belirten el Esad; gerçekte bu şemsiyeyi kullananların da temelde destekledikleri bu grupların ılımlı muhalifler olmadıklarını, Suriye’de Kaide Örgütünün kolları olan Nusra Cephesi, IŞİD ve daha başka gruplar bulunduğunu gayet iyi bir şekilde bildiklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.