Beşar Esad: Moskova Görüşmeleri Sadece Hazırlık Temaslarıdır…

  • 26 Ocak 2015
  • 818 kez görüntülendi.
Beşar Esad: Moskova Görüşmeleri Sadece Hazırlık Temaslarıdır…

Moskova’da yapılacak temaslardan umutlu olup olmadığına ilişkin soruya cevabında Beşar el Esad; bu görüşmelerin çözüm görüşmeleri değil de, diyalog konferansına hazırlık görüşmeleri olduğuna dikkat çekti.

Muhalefet temsilcileri ile hükümet heyeti arasında yapılacak temasların görüşmelere hazırlık niteliği taşıdığını belirten el Esad; diyalog konferansının temel noktaları ve ilkeleri üzerine istişare temasları olacağını söyledi.

Sözlerine devam eden el Esad; Moskova’da temaslara katılacak muhalif şahsiyetlerin kimi devlet ve güçlerin bir kuklasından ibaret olduğuna dikkat çekti. Sözlerinde tüm muhalif şahsiyetleri kapsamadığının altını bir kez daha çizen el Esad; bu kuklaları yöneten Fransa, Türkiye ve daha başka tarafların da Suriye’de çözüm istemediklerini herkesin bildiğini belirtti.

Temaslara katılacak muhalif şahsiyetlerin bir kısmının da sadece ve sadece kendilerini temsil ettiklerine dikkat çeken el Esad; kimilerinin de Suriye’de yaşamadıklarını ve Suriye’deki durumları ne yakından ne de uzaktan tanımadıklarını belirtti. El Esad dolayısıyla bu temaslar konusunda umut yada umutsuzluktan söz etmek için henüz erken olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.