Beşar Esad: Savaştan Elde Edilen En Büyük Kazanç, Halkın Teröristleri Reddedip, Hükümet ve Orduya Desteğini Pekiştirmesidir…

  • 25 Ocak 2015
  • 689 kez görüntülendi.
Beşar Esad: Savaştan Elde Edilen En Büyük Kazanç, Halkın Teröristleri Reddedip, Hükümet ve Orduya Desteğini Pekiştirmesidir…

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad, Amerikan Foreign Affairs Dergisiyle yaptığı ve tam metninin Pazartesi günü yayınlanacağı röportajında; Suriye ordusunun her zaman girmek istediği her bölgeye kesinlikle girmeyi başardığını belirtti.

Cumhurbaşkanı el Esad, aynı zamanda Suriye ordusunun her zaman ve her yerde bulunmasının mümkün olmadığına dikkat çekti.

Suriye’nin son iki yıl içinde olumlu yönde bir nevi ilerleme kaydettiğini ifade eden el Esad; ancak tüm savaşların yıkım ve kayıplara yol açtığına işaret etti. El Esad Suriye’ye yönelik savaşta elde edilen kazancın ise; Suriye halkının teröristleri reddetmesiyle birlikte hükümeti ve ordusuna desteğini pekiştirmesi olduğunu ifade etti.

İsrail’in mevcut süreç içinde Suriye’deki gerçek amacına ilişkin soruya cevabında ise el Esad; İsrail’in Suriye’deki silahlı teröristlere destek sunduğuna dikkat çekti. El Esad İsrail’in silahlı teröristlere açık ve net bir şekilde destek sunduğunu belirtti. Suriye’nin her hangi bir bölgede ilerleme kaydetmesinin her defasında İsrail’in Suriye ordusunun etki ve faaliyetini zayıflatmaya çalıştığına dikkat çeken el Esad; bunun da gayet açık ve net olduğunu söyledi. El Esad dolaysıyla Suriyelilerin ‘Kaide terör örgütünün hava gücüne sahip olmadığı’ söylemlerine inanmadıklarını; çünkü Kaide Örgütünün İsrail hava kuvvetlerinde gücü olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.