Beşar Esad: Suriye Halkının Büyük Çoğunluğu Orduyu Destekliyor…

  • 26 Ocak 2015
  • 785 kez görüntülendi.
Beşar Esad: Suriye Halkının Büyük Çoğunluğu Orduyu Destekliyor…

Suriye hükümetinin sadece yüzde 45 ila 50 oranında bir alana kontrol sağladığı yönünde bir soruya cevaben Beşar el Esad; “Suriye’deki savaş iki devlet yada iki ordu arasında bir savaş değildir. Dolayısıyla mesele bir tarafın toprak kaybetmesi yada diğer tarafın ilerlemesi meselesi değildir.” ifadesini kullandı.

Sözlerine devam eden el Esad; Suriye’deki durumların teröristlerin sivil bölgelerin bulundukları bölgelere sızmalarından ve Suriyeli teröristlerin yabancı teröristleri desteklemesinden ibaret olduğunu belirtti. Sivillerin arasında saklanan bu teröristlerin çete savaşı yöntemiyle saldırılarda bulunduğunu belirten el Esad; dolayısıyla Suriye’deki savaşın çete savaşı olduğunu, bu durumda doğal olarak da toprak işgali yada toprak kurtarma meselesi olmadığının altını çizdi.

Suriye ordusunun her zaman herhangi bir bölgeye girme kararı aldığında bunu başardığının altını çizen el Esad; fakat ordu birliklerinin Suriye’nin her karış toprağında daimi olarak bulunmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Asıl önemli olanın Suriye halkının kimin güven ve takdirini kazandığına dikkat çeken el Esad; Suriye halkının büyük çoğunluğunun ordudan yana olduğunu ve orduyu desteklediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı el Esad; silahlı gruplar arasında yaşanan çatışmaların yanı sıra bu grupların bulundukları bölgelerde halka karşı eylemleri ve halkın bu gruplara karşı tutumlarının açık ve net olduğunu söyledi. Silahlı grupların birçok yerde silah zoruyla halka dayatmalarda bulunduklarına vurgu yapan el Esad; kısacası Suriye’de savaşın olumlu yönde seyir ettiğini söylemenin bir nevi doğru olduğunu belirtti.

Suriye’nin terörü ve silahlı grupları bertaraf etme olanağı konusunda ise el Esad; teröre desteğin kesilmesi halinde bunun doğal olarak sadece zaman meselesi olduğunun altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.